gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Pretesty mezinárodních zkoušek FCE a CAE na GOV

Novelizace podmínek k maturitě v září 2015 týkající se nahrazení školní maturity z jazyka složením mezinárodních zkoušek akreditovaných ministerstvem školství se stala ohromnou výhodou pro studenty našeho gymnázia.

Nejenže jim složení těchto zkoušek nahradí školní maturity z jazyků, ale je to také nezanedbatelný bonus pro jejich další studium jak u nás, tak i v zahraničí. Některé vysoké školy dokonce hodnotí tuto zkoušku u přijímacího řízení významnými body navíc, studentům to umožňuje žádat o mezinárodní výměnné pobyty v rámci studia na vysoké škole a také mnohé firmy jsou vděčné za absolventy s jistou mezinárodně uznávanou a nezpochybnitelnou úrovní jazyka.

Z tohoto důvodu vedeme naše studenty na GOH již od prvních okamžiků ke složení takových zkoušek. Ve věku 16 let je to v anglickém jazyce zkouška na úrovni PET, maturitu pak u nás nahrazuje zkouška FCE, případně vyšší. Za účelem zjištění skutečné úrovně pořádáme ještě před konáním samotné zkoušky tzv. pretest. Ten slouží k tomu, aby student ještě před zaplacením zkoušky skutečně věděl, že jeho investice přinese kýžené ovoce.

V letošním dubnu se jmenovaných pretestů na zkoušku úrovně FCE zúčastnilo 26 studentů, přičemž výsledky 20 z nich odpovídají úspěšnému splnění této zkoušky.
Odvážných 7 studentů vykonalo zkoušku úrovně CAE, která je vyšší a také mnohem náročnější. I jejich výsledky musíme ocenit, všichni studenti dosáhli požadovaných výsledků.

Všem kandidátům srdečně blahopřejeme a zároveň přejeme, aby se jim i u samotné zkoušky v červnu dařilo stejně dobře jako u pretestů.
 

  • Publikováno: 3.5.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba