gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Přestaň mluvit, začni sázet!

Termín konání akce: 29.11.2017

„Sázením stromů proti oteplování planety“ - tak zní heslo mezinárodní organizace Plant for the Planet. Děti z celého světa sází stromy, aby se snížilo množství oxidu uhličitého v atmosféře. Ve středu 29. listopadu se k vysazování připojili také žáci naší školy, kteří ve spolupráci s žáky Wichterlova gymnázia vysázeli stromy v Krásném Poli v blízkosti Planetária Ostrava.

Mezinárodní organizaci Plant for the Planet založil v roce 2007 v Německu devítiletý chlapec Felix Finkbeiner. Podle údajů Plant for the Planet bylo v rámci pořádaných akademií vysázeno již více než 15 miliard stromů. V rámci dvoudenní akademie, kterou pořádalo Wichterlovo gymnázium, proběhla kromě samotné výsadby také vzdělávací část, ve které byly pro žáky připraveny skupinové interaktivní hry věnující se nejen ekologickým, ale i ekonomickým a sociálním potížím světa, dále také rétorický kurz a workshop.

Žáci, kteří si v rámci akademie zasadili strom, se stali ambasadory organizace Plant for the Planet a mohou sami organizovat tyto akademie a další sázení stromů. Slibné je, že tato iniciativa přichází od samotných dětí a že jim osud naší planety není lhostejný.

Ekotým
 

  • Publikováno: 5.12.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba