gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Přespolní běh (září 2018)

Termín konání akce: 27.9.2018

Dne 27. 9. 2018 se školní tým zúčastnil okresního kola přespolního běhu. Závod na okruhu Bělského lesa se jako tradičně neobešel bez mrazivého počasí, a tak pětičlenné týmy musely čelit i extrémním podmínkám.

V letošní reprezentaci přibyli nejen noví srdcaři do řad sportovců, ale došlo také ke změně hlavního kouče. Jak se později ukázalo, žezlo trenéra bylo předáno do správných rukou. Pod svěžím vedením profesorky Holubové se po minulých nezdařilých letech konečně dostavil úspěch.

Trasu dlouhou 2 km jako první proběhla Kateřina Zajončková a za svůj čas 6:58 získala vytouženou cenu – zlatou tenisku. Zároveň se stala velkou motivací pro zbytek týmu. Dívky ve své kategorii nakonec zvítězily, což pro nás znamená postup do krajského kola. Poděkování patří běžkyni pověstné svými ostrými lokty Majdě Zajícové, výše zmíněné „matadorce“ závodu Kačce, Radce Teichmannové za doslova dechberoucí výkon a v neposlední řadě také Hance Koloničné, naději budoucí přespolní generace.

Již ze startu přišli chlapci o slibnou posilu Davida Slaného. Toho těsně před závodem skolila rýma a nebyl schopný na trať nastoupit. Dychtící po vůni vítězství byl v první lajně připraven Tomáš Kaluža. Cílem tohoto skromného klučiny bylo předběhnout všechny dostupné atlety a odnést si na krku vzácný kov.

Během závodu však byly použity profesionální atletické strategie (pro hobby běžce tzv. tři na jednoho) a chlapec z Matičního gymnázia v posledním stoupání Kalužovi utekl. I přes výborné umístění nebylo možné ve tváři sportovce přehlédnout jisté zklamání, které se podařilo zachytit i na fotografii. Za ním doběhli Pavel Pískovský a Kuba Huvar. Právě Kuba Huvar si vysloužil přízvisko nejrychlejší tanečník, jakého kdy piliny bělského okruhu pocítily. Působivý sprint v cílové rovince předvedl i Tomáš Knap. Bohužel tento trik na fotografy a přihlížející pejskaře už ve finále nemohl vylepšit tempo jinak zdravotní procházky. Ve velké konkurenci se tedy tým chlapců na pomyslnou bednu sice nepostavil, zato ale hoši vytvořili přátelskou atmosféru a všemožně nás podporovali. Děkujeme!

Kateřina Dostálová
 

  • Publikováno: 9.10.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba