gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Předvolební debata na primátora města Ostravy pořádaná Parlamentem dětí a mládeže Ostrava

Termín konání akce: 25.9.2018

Dne 25. 9. 2018 se ve Středisku volného času Korunka v Ostravě – Mariánských Horách konala předvolební debata kandidátů na primátora statutárního města Ostravy, kterou pořádal Parlament dětí a mládeže Ostrava. Někteří z jeho organizátorů jsou zároveň žáky naší školy.

Debata byla určena pro studenty středních škol a gymnázií. Mohl se jí zúčastnit každý, koho toto téma zajímá. Účast přijali Patrik Hujdus (NEZÁVISLÍ), Tomáš Macura (ANO 2011), David Witosz (PIRÁTI), Jiří Jureček (STAN), Martin Juroška (KSČM), Zdeňek Nytra (ODS s podporou TOP 09 a Soukromníků), Zbyněk Pražák (KDU-ČSL a nezávislí kandidáti) a Lukáš Semerák (hnutí Ostravak).

Celý sál se zaplnil během chvilky, celkově se sešlo okolo 100 studentů. První část se podobala klasické debatě, kterou můžeme vidět v televizi. Dotazy kladl pouze moderátor a politici se k nim s ochotou vyjadřovali. Po této hodině následovala krátká přestávka, během níž si mohli studenti i politici nabídnout připravené občerstvení. V druhé polovině debaty přišel čas na naše dotazy. Zhruba pět studentů se odhodlalo položit nějakou otázku, na víc dotazů se bohužel z časových důvodů nedostalo. Takovéto debaty jsem se zúčastnila poprvé a doufám, že ne naposled. Jsem ráda, že jsem mohla slyšet odpověď i na svůj dotaz, který se týkal dopravy v Ostravě. Oceňuji, že debaty mezi studenty a politiky probíhají a dávají nám prostor k získání nových zkušeností. Setkání bylo velmi zajímavé, obohacující, dokonce i zábavné.

Moc děkujeme Parlamentu dětí a mládeže města Ostravy za realizaci této debaty, ze které si studenti odnesli jak zkušenosti a nové informace, tak odpovědi na své dotazy.

Veronika Prokopová (kvinta A)
 

  • Publikováno: 26.10.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba