gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Pražský zájezd Blazeovaných II

Termín konání akce: 24.4.2015 - 25.4.2015

Školní divadelní soubor Blazeovaní II se představil na 10. ročníku umělecké přehlídky To je hlína. Festival se konal v samotném centru Prahy – v klubu RockCafé na Národní třídě. Za kafkovskou inscenaci s názvem „to nikdo I“ si studenti přivezli první místo.
 

Divadelní zájezd, který se uskutečnil během pátku 24. a soboty 25. dubna, byl naplněn pestrým programem. Páteční odpoledne patřilo zkouškám, večer jsme mohli zhlédnout představení Shakespearova Othella, uvedené na scéně Stavovského divadla, a posedět v kavárně Lucerna na Václavském náměstí. V sobotu dopoledne se konala samotná přehlídka. Odbornou porotu tvořil moderátor Pavel Anděl a herečka Týna Průchová (dcera Ladislava Mrkvičky). V hodnocení inscenace „to nikdo I“ vyzdvihli její dramaturgicko-režijní koncepci, schopnosti a souhru našich herců. Hostem odpoledního slavnostního zakončení s „Rosou na kolejích“ nemohl být nikdo jiný než zpěvák Wabi Daněk. Předávání cen se ujala poslankyně Helena Langšádlová, pod jejíž záštitou se celá umělecká přehlídka (její výtvarná, fotografická, divadelní, filmová i literární část) konala.

„Pražský výběr“ Blazeovaných II tvořili studenti septimy A Jindřich Hudeček, Filip Ježowicz, Tomáš Klézl, Michal Šnirch a Tomáš Zahrada. Věřme, že si účast na festivalu užili, a děkujeme za hezkou reprezentaci školy.

Petr Horák 

 

  • Publikováno: 15.5.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba