gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Prázdninová rekonstrukce školní kuchyně aneb Dobrodružství s dobrým koncem

Milí studenti, vážení rodiče,

přes prázdniny se ve škole jako obvykle pilně pracovalo, abyste v září vstoupili do školy zase o trochu hezčí, zase o trochu lépe vybavené, zase o trochu modernější.

Letos jsme nejvíce sil upřeli směrem ke školní kuchyni. Naplánovali jsme velkou rekonstrukci zařízení, která byla po letech užívání zastaralá a nefunkční až havarijní. Za velké finanční podpory Moravskoslezského kraje jsme se pustili do rekonstrukce s rozpočtem za asi 1 740 000 Kč!

Rekonstrukce zahrnuje úplnou demontáž chladicích boxů v suterénu a jejich výměnu za nové boxy, celkovou rekonstrukci vzduchotechniky ve školní kuchyni, nezbytné stavební úpravy, nový konvektomat na přípravu jídel a další gastro vybavení, velkou část rozpočtu pohltily nutné práce na elektrorozvodech a mnoho dalšího.

Všechny tyto kroky vedou nejen k tomu, aby kuchyň mohla fungovat alespoň tak dobře jako v minulém období, ale zejména k tomu, abychom mohli nabízené stravovací služby zkvalitňovat. Naším cílem je příprava dvou jídel, ze kterých byste měli možnost výběru. Předpokládáme, že tohoto kroku byste se mohli dočkat již ve druhém pololetí letošního školního roku.

Již od září si ale budete moci přes internet odhlašovat a přihlašovat obědy a sledovat přehled financí. Podrobnosti naleznete v provozním řádu školní jídelny platném od 1. 9. 2014.

Vzhledem k tomu, že Rada Moravskoslezského kraje schválila poskytnutí investičních finančních prostředků ve výši 1 500 000 Kč na rekonstrukci až 12. června a že až poté se mohla rozeběhnout mašinerie veřejných zakázek, výběrových řízení apod., byl harmonogram tak rozsáhlých prací od začátku přinejmenším napjatý.

Dnes je zřejmé, že ačkoli to o prázdninách vypadalo ve škole jako na staveništi a všichni se skutečně činili, dokončovací práce nestihneme tak, abychom školní kuchyň zprovoznili k 1. září, a počítáme s tím, že vařit začneme od čtvrtka 4. září. Doufáme, že toto drobné zdržení a komplikace s ním spojené budou vyváženy tím, co vám v rekonstruované kuchyni paní kuchařky budou připravovat. Za způsobené problémy se omlouváme.

Informace o prodeji stravného na září zde

 

  • Publikováno: 25.8.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba