gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Poznávací zájezd do Velké Británie

Termín konání akce: 2.9.2014 - 8.9.2014

K velké radosti všech zúčastněných započalo 90 studentů Gymnázia Olgy Havlové školní rok 2014/2015 netradičně.

Na 7 dní opustili své rodiče, sourozence i školní lavice, do kterých sotva zasedli, a trávili čas putováním za poznáním země, jejíž jazyk studují.

Krásy jižní Anglie měli možnost obdivovat za netradiční přízně počasí - bez deště - a navštívili bezpočet míst, která byť odlišná vytvořila skládanku dojmů a poznatků vztažených k osobité atmosféře, historii, architektuře i životnímu stylu této ostrovní země.

Ruch multikulturního Londýna, poklidná studentská atmosféra Oxfordu, Shakespearovy stopy ve Stratfordu, přístavní život v Portsmouth, zážitkový Warvick Castle, tajemný Stonehenge a majestátní královský Windsor.

Na vše budeme rádi vzpomínat (nejen u maturity) a věřím, že většina studentů se bude ráda vracet.
Hana Velkoborská

"Tento zájezd byl naším nejlepším poznávacím zájezdem vůbec, plný relaxace, ale i "dobrodružství", která jsme zažili v hostitelských rodinách v Londýně.

Nejenže jsme v průběhu tohoto skvělého zájezdu navštívili mnoho zajímavých památek, ale také jsme dostali možnost procvičit svou angličtinu při komunikaci s rodilými mluvčími. Nejvíce se nám líbila paní průvodkyně svým vřelým přístupem k památkám. Víme teď více věcí než většina Angličanů."

studenti sexty A a seyty B
 

  • Publikováno: 19.9.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba