gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Postupujeme do Brna!

Termín konání akce: 27.3.2018

V úterý 27. března jsme se zúčastnili krajského kola pěvecké postupové přehlídky Gymnasia Cantant. Představili jsme se jak v dívčím uskupení, tak v klasickém smíšeném sboru CHOIR VAN GOH.

Vše začalo již v sedm ráno na zastávce Duha, odkud jsme vyrazili do Orlové, kde se konalo krajské kolo Gymnasia Cantant. Na všech bylo znát ranní vstávání a pomalu začínající nervozita z vystoupení. Jen co jsme dorazili, čekala nás akustická zkouška v sále, po které jsme se šli rozezpívat a převléct se do nového sborového oblečení, které mělo na této soutěži premiéru.

První vystoupila děvčata, která získala krásné Stříbrné pásmo, a byla pochválena za hlasovou kulturu. Později zazpíval smíšený sbor oceněn Bronzovým pásmem. Po odzpívání jsme už bez starostí vyslechli ostatní sbory a užili si krásný hudební zážitek.

Díky tomu, že děvčata předvedla krásný výkon, postupují do celostátního kola v Brně, které se bude konat v druhé půlce dubna.

Děkuji všem úžasným zpěvákům, kteří tvrdě pracovali a opravdu si to užili. Samozřejmě patří díky také naší milované paní profesorce Olze Blažkové a Lukáši Markovi, za neskutečnou trpělivost a chuť s námi pracovat.
 

  • Publikováno: 9.4.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba