gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Poslední setkání v rámci projektu Erasmus+ v Itálii

Termín konání akce: 30.4.2016 - 6.5.2016

V prvním květnovém týdnu se uskutečnilo poslední setkání studentů a učitelů projektu Erasmus+ v italském Montesilvanu. Tentokrát šlo o setkání pouze českého a italského týmu.

Stejně jako před dvěma týdny Italové v Ostravě jsme i my strávili tři dopoledne ve škole, kdy jsme se účastnili výuky, prezentovali naše projektové aktivity, školu, město a kraj.
 

Nezapomenutelným zážitkem pro nás byla setkání se seniory, kteří v rámci projektu Erasmus+ docházejí do školy, kde se učí komunikovat v angličtině a pracovat s počítačem. A kdo je učí? Studenti a učitelé zapojení do projektu. Jsme vděčni za to, že jsme se mohli aktivně zúčastnit obou lekcí. Senioři dostali za úkol, aby využili informací z internetu a vypracovali itinerář cesty po České republice. Pomáhali jim v tom čeští studenti, přičemž ti italští působili jako tlumočníci.

V hodině angličtiny se pak senioři učili česká slova a fráze, ti nejpilnější zvládli i několik vět.

K mobilitě patří výlety a my jsme zvládli hned dva, jeden byl plánovaný, zatímco na druhý jsme se vydali ze spontánního rozhodnutí. První výlet, poněkud poznamenaný nepřízní počasí, nás zavedl do krásné přírodní rezervace Caramanico Terme, La Valle del Orfento. Na druhou cestu jsme vyrazili do jedné z nejkrásnějších vesnic Itálie, která se jmenuje Cita Saint Angelo a je plná romantických uliček a malebných zákoutí.

Poslední den se uskutečnilo společné česko-italské vystoupení pod taktovkou Dona Antonia. Studenti tam pro své učitele a spolužáky zahráli a zazpívali tři písně: česky, anglicky a italsky. S minimální předchozí přípravou to zvládli výborně.
 

  • Publikováno: 12.5.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba