gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Porubajk 2016

Termín konání akce: 30.4.2016

I letos na jaře se konal cyklistický závod pro širokou veřejnost s názvem Porubajk. Jeho devátého ročníku se v kategorii středních škol zúčastnily i dva čtyřčlenné týmy z naší školy. Jeden tvořil Jakub Velkoborský, Denis Ludvík, Daniel Pastrňák a David Češka, zatímco druhý odstartoval ve složení Vít Pískovský, Pavel Pískovský, Petr Mičulek a Matěj Prokop.

Závod se dělil do několika kategorií a celkem se do něj zaregistrovalo přes 1100 závodníků. Kratší trasa měřila 38 km a vedla z Hlavní třídy v Ostravě-Porubě přes vesnice v okolí Ostravy zpět do areálu VŠB, kde na závodníky čekalo několik stanů s občerstvením a samozřejmě i vyhlášení vítězů.

V kategorii středních škol se první ze jmenovaných týmů s názvem Champagne Showers umístil na skvělém 1. místě s pohodlným náskokem šesti minut před dalšími soutěžícími. Tým tak získal pro školu finanční odměnu ve výši 10 000 korun. Náš druhý tým s názvem Bylo nás pjet se umístil na pěkném čtvrtém místě se ztrátou čtyř minut na třetí pozici.

Všichni věříme, že se nás napřesrok na jubilejním 10. startu Porubajku sejde ještě více než letos a že si i příští ročník užijeme.

Matěj Prokop, sexta B

Výsledková listina

  • Publikováno: 26.5.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba