gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Podzim ve víru přednášek

aneb Co všechno studenti SVS vyposlechli

15. 9. 2014 – Pedopsychiatrie

Dne 15. 19. 2014 proběhla na naší škole přednáška na téma „Pedopsychiatrie aneb Víte, čím se zabývá?“, kterou si připravil náš absolvent a nynější student lékařské fakulty Karlovy univerzity Vladimír Klanica. Studenti si jistě utříbili své vědomosti z oblasti psychiatrie a doplnili je o nové poznatky z dětské medicíny. Vláďa nám připravil několik kazuistik k posouzení a diagnostikování. Kupodivu jsme se do diagnózy trefili.

Pavla Sláčalová


6. 10. 2014 – „Necituješ, vyletíš“

Dne 6. 10. 2014 proběhla ve škole v rámci společenskovědního semináře pro třetí ročníky a septimy přednáška „Necituješ, vyletíš“, kterou si formou prezentace připravila paní R. Krejčí z Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě.
Seminaristé se seznámili s formální podobou odborné práce a s prvky, jež musí obsahovat. Důraz byl kladen na problematiku plagiátorství a následně na veškeré typy nejrůznějších bibliografických citací. V rámci semináře mají studenti za úkol vypracovat odbornou práci na jimi zvolené aktuální téma ze společenskovědní problematiky. Ti nejlepší z nich se zúčastní školního kola Středoškolské odborné činnosti, které proběhne v únoru 2015.

Pavla Sláčalová


20. 10. 2014 – Přednáška MUDr. Novotného

V pondělí 20. 10. 2014 se studenti zúčastnili přednášky MUDr. Zdeňka Novotného z Dětského centra Domeček. Pan doktor Novotný je zajímavým a hlavně poutavým způsobem, což dokresloval mnoha příklady, seznámil s různými aspekty prenatálního období dítěte.

Pavla Sláčalová
 

  • Publikováno: 2.11.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba