gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Pata Negra

Termín konání akce: 19.1.2016

V úterý 19. 1. 2016 se naše třída prima B vydala na svou první exkurzi. Jelikož jsme všichni doslova posedlí španělštinou a vším, co s ní souvisí, nadchlo nás, že cílem toho dne bude španělská restaurace Pata Negra v Ostravě-Vítkovicích.

Malá restaurace s jednoduchým, ale příjemným interiérem se nachází v nízkém domku poblíž ČEZ arény. Tam nás přivítal a ke stolu usadil usměvavý šéfkuchař. Naše třídní učitelka Alexandra Arencibia dobře ví, že láska, zřejmě i ta k cizímu jazyku, prochází žaludkem, a tak pro nás objednala španělské degustační menu. Měli jsme tak možnost vyzkoušet typické španělské tapas, studenou polévku gazpacho a další španělské speciality. O každém chodu jsme se dozvěděli několik zajímavých informací. Kromě labužnických zážitků jsme byli také svědky toho, jak se čistí a připravuje chobotnice ulovená v Atlantiku, a překvapila nás i velikost pravé sušené španělské šunky.
 
Někteří z nás si chtěli kousek toho krásného dopoledne odnést domů a koupili si něco málo z obchůdku s pochutinami přímo v restauraci. Celé dopoledne se vydařilo a všem se moc líbilo. Někdo si typickou španělskou kuchyni oblíbil hned, někdo si ještě bude muset zvyknout. Za spoustu nových zážitků děkujeme paní učitelce Arencibia a tajně doufáme, že nebyly poslední.

Adéla Bystroňová, prima B

Oficiální web restaurace

  • Publikováno: 7.2.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba