gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Okresní kolo Pythagoriády 2016

Termín konání akce: 25.5.2016

Poslední květnovou středu se na naší škole sešli úspěšní řešitelé školních kol Pythagoriády z 6. až 8. tříd základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií z Ostravy a okolí. Žáci během 60 minut řešili 15 zajímavých úloh. Všichni, kteří vyřešili správně alespoň 9 úloh, jsou úspěšnými řešiteli.

V kategorii 6. tříd přišlo soutěžit 134 žáků. Se zapeklitými úlohami si úspěšně poradilo pouze 13 z nich. Mezi těmito úspěšnými řešiteli je i Anička Kuchařová z primy A, která se umístila na děleném 3. místě.

Pro 7. třídu bylo obtížné už školní kolo. Do okresního kola se probojovali pouze 4 žáci. Ze tří zúčastněných žáků jsou dva úspěšnými řešiteli. Na druhém místě se umístil Vít Kološ ze sekundy B.

Nejvíce úspěšných řešitelů je letos mezi žáky 8. tříd. Ze 41 účastníků jich je 30 úspěšných. Zvítězil Ondřej Hráček z tercie A, který vyřešil správně všechny úlohy. Dalšími úspěšnými řešiteli jsou Martin Cmiel (III. A), Barbora Říhová (III. A), Jan Vidlák (III. B), David Baďura (III. A), Tomáš Kolibáč (III. A), Filip Samlík (III. A) a Aneta Venhudová (III. A).

Všem úspěšným řešitelům blahopřeji a těším se na jejich další úspěchy.

RNDr. Marta Goldová

Výsledky 6. třída ZŠ

Výsledky 7. třída ZŠ

Výsledky 8. třída ZŠ 

  • Publikováno: 27.5.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba