gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Okresní kolo Matematické olympiády kategorie Z6 - Z8 úspěšně za námi

Termín konání akce: 8.4.2015

"S rozkoší užíváme matematiky a děje se nám jako Lotofágům, neboť okusivše ji, nechceme se jí již vzdát a ovládá nás jako květ lotosu."

ARISTOTELES

Ve středu 8. dubna 2015 proběhlo na Wichterlově gymnáziu okresní kolo 64. ročníku Matematické olympiády kategorie Z6, Z7 a Z8.

V letošním ročníku byl počet našich žáků - řešitelů domácího kola rekordní. Do okresního kola bylo pozváno 41 žáků. Těší nás, že někteří prokázali výborné znalosti matematiky a „propočítali“ se mezi nejlepší.

V kategorii Z 6 byla největší konkurence. Mezi 132 soutěžícími se Adélka Popelková z Primy A umístila na 2. místě.

Úspěšní řešitelé z Primy A: Sečkařová Valerie, Jochcová Gabriela, Plačková Magdaléna, Urbanec Dominik, Mičulková Zuzana, Trojková Gabriela

Úspěšní řešitelé z Primy B: Kološ Vít (10. místo), Burzyková Jana, Pěntoňová Adéla, Tomaszewiczová Lucie; Španělová Kristýna

V kategorii Z 7 soutěžilo 62 žáků. Martin Cmiel a Barborka Říhová ze třídy Sekunda A obsadili 1. místo. Další úspěšní řešitelé: Hráček Ondřej (Sekunda A), Pchálková Aneta, Polášková Beáta (Sekunda B)

Slavnostní ocenění nejlepších soutěžících okresního kola proběhne 17. června v DDM Ostrava-Poruba, středisku M. Majerové.

Všem úspěšným řešitelům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy.

Vyučující matematiky

Celkové výsledky

 

 
 

 

  • Publikováno: 16.4.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba