gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Okresní finále ve futsalu SŠ

Termín konání akce: 26.2.2018

Poslední únorové pondělí tohoto roku se opět náš futsalový tým vydal na další ze zastávek futsalového turné v tomto školním roce. Šlo konkrétně o druhé (okresní) kolo, do kterého naši borci postoupili z prvního místa po turnaji na Gymnáziu Hladnov. Tentokrát zavítali na půdu ostravské haly Čapkárna, která slouží jako domácí prostředí Střední průmyslové škole elektrotechniky a informatiky.

. I přes původní problémy se samotnou účastí se nakonec podařilo sestavit samotné mužstvo na tento turnaj. Tentokrát nebyla nominace vůbec jednoduchá, neboť vinou hned několika faktorů jsme přišli o téměř polovinu družstva - ať už šlo o nemoc, která postihla toho času velkou část žáků školy, nebo nutnost zůstání ve škole vinou špatného prospěchu, nebo také účasti některých stabilních členů týmu na Mistrovství GOH v lyžování a snowboardingu, které se bohužel s futsalovým turnajem krylo. Nicméně i s tímto problémem se nakonec mužstvo dokázalo vypořádat a do svých řad dokázalo přivést, ať se to už může zdát jako nemožný úkol, hned TŘI nové členy sestavy. Nelze nechat utajeno, že při jejich výběru museli členové realizačního týmu sáhnout k méně používaným taktikám při skautingu nových hráčů a tím bylo dopsání na soupisku takové kluky, kteří byli během pohybu ve škole spatřeni se sálovkami v ruce. Dalším, ovšem ne tolik vážným problémem, byla absence hlavního kouče mužstva, a to právě vinou lyžování na Gruni. K týmu byl tedy povolán neméně zkušený borec Ondra Kartous, kterému dělal více než kvalitního asistenta Franta Vopršálek.

K samotnému dění na turnaji. Příjezd na halu provázelo hned několik komplikací, a to konkrétně pozdní příjezd několika borců, kteří ale nakonec začátek turnaje v pohodě stihli, šlo ale také o nepříliš vhodnou basketbalovou obuv jednoho z členů týmu. Tento problém však dokázal vyřešit hlavní kouč, když jednomu z útočníků nabídl obuv svou a sám nazul tzv. „Jordanovky“. Výběr našeho gymnázia byl plný očekávání a velkých cílů a také přílivu nové pozitivní energie ze slov sympatického kouče Ondry Kartouse. První zápas proti domácímu výběru probíhal zcela podle naší režie a i přesto, že se kluci teprve na hřišti poznávali, dokázali předvést koncentrovaný výkon a bez značných chyb dokázali SŠ Kratochvílovu porazit 4:1, kdy se gólová zátěž rozdělila rovnoměrně mezi 4 různé borce sestavy. Další zápas byl pro naše mužstvo klíčový, neboť v případě neúspěchu by zhasly naděje na postup do dalšího kolo turnaje. Průběh byl velmi vyrovnaný, ovšem bohužel se soupeři podařilo skórovat jako první a i přes šťastnou vyrovnávající trefu výkon našich borců na vítězství nestačil. Soupeř dokázal totiž v zápětí vstřelit druhou branku a v samotném závěru přidal také třetí do již zcela otevřené obrany našeho mužstva. Ve třetím zápase již tedy o nic nešlo, každopádně bylo vidět, že kluci v žádném případě tento zápas nechtějí vypustit. První poločas byl velice vyrovnaný, ale soupeř se bohužel dokázal ujat vedení 1:0. I přes mohutný tlak ze strany našich borců přidala SŠ stavební druhou, velmi šťastnou branku, a zápas byl v tu chvíli již rozhodnutý. Závěrečná pětiminutovka patřila našemu výběru, ale ani tento mohutný tlak v gól nezúročili, neboť soupeři se výborně podařilo „postavit autobus“ a všechny střelecké pokusy našeho gymnázia dokázali zpacifikovat. Turnaj tedy po velice sympatickém výkonu opustili naši borci v konkurenci odborných středních škol a učilišť na krásném 3. místě.

Adam Gelnar, 2.C
 

  • Publikováno: 4.4.2018

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba