gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Odměna za 8. místo v týmové Internetové matematické olympiádě

Termín konání akce: 29.11.2016

Je již tradicí, že poslední úterý v listopadu se sejdou žáci vyššího gymnázia při řešení 10 matematických úkolů. V letošním roce jsme do soutěže Internetová matematická olympiáda přihlásili 3 týmy.

Po 120 perných minutách a odeslání elektronické verze řešení byli členové našeho TOP týmu (maturanti Martina Šarmanová, Petra Štefaníková, Tomáš Twardzik a septimáni Vít Pískovský, Jakub Tabášek, Filip Dráber) přesvědčeni o tom, že loňské 10. místo neobhájí. Jaké bylo jejich překvapení, když v nulté verzi výsledkové listiny figurovali na 6. místě. Ve finální verzi bohužel spadli na místo osmé. Přesto se jedná o skvělé umístění. Do soutěže s netradičním hodnocením příkladů (nejvíce bodů je možné získat za příklady, které zvládne vyřešit nejméně účastníků) se totiž v letošním roce registrovalo 214 týmů ze 117 škol ČR a SROV.

Studenty velice mile překvapila informace o tom, že odměnou pro nejúspěšnějších deset týmů je „PROMINUTÍ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY K BAKALÁŘSKÉMU STUDIU na Fakultu strojního inženýrství VUT v Brně“. Je platné pro všechny fakultou nabízené studijní programy. Prominutí mohou uplatnit studenti oktávy při nástupu do prvního ročníku bakalářského studia v akademickém roce 2017/2018 a také studenti septimy při nástupu do prvního ročníku bakalářského studia v akademickém roce 2018/2019.

Gratulujeme jim!

vyučující matematiky

  • Publikováno: 6.1.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba