gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

O koronaviru na všechny způsoby

Termín konání akce: 6.5.2021

Studenti biologického semináře 3. a 4. ročníku se zúčastnili v rámci projektu Vědci do škol besedy molekulárního genetika Dr. Jana Pačese „O koronaviru na všechny způsoby“.

V první části jsme se dozvěděli spoustu informací o RNA koronaviru, jeho možném vzniku, mutacích a možnosti „vymizení“ z populace. Druhá část byla věnována diskuzi, dotazům studentů a učitelů.

Vzhledem k aktuálnosti tématu byly dotazy velmi hojné, konkrétní a docela odborné, což Dr. Pačese velmi mile překvapilo.

Přednáška se velmi líbila i studentům, což dokazují jejich ohlasy.

Lukáš Krajzl: Besedu hodnotím velmi pozitivně. Toto téma je velmi aktuální a pan Pačes mi spoustu věcí objasnil. Dozvěděl jsem se i spoustu zajímavých a přínosných informací dobrých jak pro zorientování se v současné situaci, tak v mikrobiologických znalostech. Jeho projev byl velmi přívětivý a dobře se poslouchal. Mluvil tak, že jsem mu se svými znalostmi mikrobiologie rozuměl.

Adléta Nerudová: Beseda byla zajímavá a informativní. Líbilo se mi, že jsme jen hodinu neseděli a poslouchali, ale bylo to interaktivní a dozvěděli jsme se cokoliv, co nás zajímalo.

Adéla Pěntoňová: Přednáška předčila má očekávání. Dr. Pačes byl velmi ochotný a myslím si, že nám dokázal téma přiblížit a doplnit ho o mnoho zajímavých informací.

Alžběta Romková: Přednáška mi přišla velmi zajímavá, líbilo se mi, že pan Dr. Pačes nemluvil pouze o odborných tématech, ale i o různých zajímavostech a praktických věcech. Besedu hodnotím jako velmi užitečnou.

Eva Michálková: Beseda mě velmi zaujala, líbil se mi přístup pana doktora a také forma besedy. Pan Pačes mě dokázal zaujmout a dozvěděla jsem se od něj přehršel informací.

Aneta Lyčková: Líbila, jsem mile překvapená, seděla jsem na přednášce až do konce.:D

Lucie Dostálová: Beseda se mi velice líbila už jako zpestření online výuky. Byla velice zajímavá a téma mě bavilo.

Za sekci biologie Mgr. Jarmila Kučerová

  • Publikováno: 18.5.2021

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba