gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Nová výstava ve škole - místa nacistické nucené práce na českém území

Termín konání akce: 7.10.2016 - 21.10.2016

Upozorňujeme všechny zájemce o moderní historii, nejen ty, kteří se zajímají o dějiny II. světové války, ale také ty, kteří pátrají po osudech našich předků v pohnutých okamžicích českých novodobých dějin, na instalaci putovní výstavy Ztracená paměť? Místa nacistické nucené práce v České republice ve vestibulu našeho gymnázia.

Výstava, jejímž autorem je historik Dr. Alfons Adam, vás provede vybranými místy – městy, obcemi i opuštěnými oblastmi, na kterých byli během druhé světové války lidé z mnoha evropských zemí – Židé, Romové, Poláci ze Slezska, naverbovaní nebo zavlečení tzv. východní dělníci (Ostarbeiter), západoevropští civilní pracovníci a váleční zajatci – nuceni pracovat pro nacistickou Třetí říši.

Výstavu pořádá Institut Terezínské iniciativy, o. p. s., ve spolupráci s partnery Antikomplex, Živá paměť a KZ-Gedenkstädte Flossenbürg.

Součástí výstavy je i nově spuštěný web Ztracená paměť?, kde naleznete bližší informace o výstavě i doprovodný multimediální materiál k jednotlivým místům.
 
Výstava bude ve vestibulu k vidění denně od 7. do 21. října 2016.

  • Publikováno: 7.10.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba