gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Německý víkend

Termín konání akce: 13.11.2015

13.11. 2015 se vydali čtyři žáci německé skupiny sexty B do Kunčic pod Ondřejníkem, aby se tam o víkendu zúčastnili česko-polského setkání žáků. Akci pod názvem Deutsch mit Spaß pořádal a financoval Verband der Deutschen des Teschner Schlesiens, který podobné akce organizuje na podporu výuky němčiny v našem regionu.
 

„Po večeři jsme se seznamovali s asi sedmnáctičlennou skupinou Poláků v čele s přísným učitelem. Přitom jsme zjistili, že naše úroveň německého jazyka je velmi dobrá. Ten večer jsme se také dozvěděli, co se bude dít další dny.

Ráno jsme se probudili a čekala na nás snídaně ve formě švédských stolů. Od 9 až do 12 hodiny jsme cvičili němčinu pomocí zajímavých videí z mnichovského Oktoberfestu. Pak následoval oběd a poté exkurze do pivovaru s jeho prohlídkou a ochutnávkou nealkoholického piva Radegast. Okolo šesté hodiny večerní jsme dorazili zpět na ubytování, dostali večeři a měli osobní volno.

Další den ráno jsme už bohužel museli odjet. Přesto nám i tento krátký pobyt v Kunčicích poskytl zajímavé informace a ukázal nám, že němčinu se neučíme jen kvůli zkoušení a psaní testů.“

Karolína Vašnovská, Tereza Haladějová, sexta B
 

  • Publikováno: 7.12.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba