gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Nejlepší JA TITAN tým 11/12

Termín konání akce: 22.6.2012

V rámci ekonomického semináře mají na naší škole studenti možnost (díky zakoupené licenci JA TITAN) vyzkoušet si, jak správně řídit fiktivní firmu.

„ JA Titan je ekonomická simulační hra, která umožňuje soutěžním týmům řídit fiktivní firmy a vzájemně si konkurovat při výrobě a prodeji fiktivního výrobku nazvaného „hologenerátor“.“
Zdroj: Příručka počítačové simulace JA TITAN

Junior Achievement ČR také každoročně vyhlašuje soutěž o Nejlepší tým JA TITAN, která se skládá nejprve z korespondenčního kola a poté kola národního. Přes korespondenční kolo se letos probojovaly i dva týmy z naší školy - Kateřina Kubáňová (VII A), Radka Honyszová (3. A) a Tomáš Ochodek (VII B), Barbora Miturová (VII A). Spolu s dalšími šesti týmy z celé republiky se pak utkaly v národním kole v Praze 22. 5. 2012 v sídle firmy Hewlett-Packard. Všechny týmy znovu soutěžily v ekonomické simulaci, jejíž parametry tentokrát upravoval hlavní koordinátor projektu. Vše probíhalo za velmi příjemné atmosféry. Pro soutěžící bylo připraveno výborné občerstvení.

Naše týmy se nakonec umístily na 5. místě (Kateřina Kubáňová, Radka Honyszová) a na 6. místě (Tomáš Ochodek, Barbora Miturová) celkového pořadí. Oběma týmům gratulujeme.
 

  • Publikováno: 21.6.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba