gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Nebojme se myslet!

Termín konání akce: 18.12.2015

V pátek 18. prosince 2015 proběhl na Katedře filozofie Filozofické fakulty UP v Olomouci již 6. ročník celostátní filozofické soutěže „Nebojme se myslet!“. Cílem soutěže je podpořit rozvoj kritického myšlení studentů, tedy schopnost konstruktivního uvažování a zformulování vlastního názoru.

Studenti mají možnost vyzkoušet si vytvoření vlastního filosofického textu ve formě úvahy a získat zpětnou vazbu prostřednictvím hodnocení, které vypracovávají členové Katedry filosofie Filosofické fakulty UP v Olomouci. Z prvního kola postupuje dvacet nejlepších studentů do 2. kola, kde soutěží o účast na Mezinárodní filozofické olympiádě. Konkurence byla letos obzvlášť silná. O třetím místě muselo nakonec rozhodnout až třetí, dodatečné čtení!

Naši školu reprezentovali vybraní studenti vyššího gymnázia, z nichž velkého úspěchu dosáhl Vít Pískovský ze sexty B, který skončil na 4. místě a postoupil do 2. kola. V něm bude psát filozofickou úvahu v angličtině a bojovat o kvalifikaci na Mezinárodní filozofickou olympiádu v Belgii.

Nezbývá než Vítkovi popřát hodně štěstí!

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 2.2.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba