gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Návštěva katedry biologie a ekologie Ostravské univerzity

Termín konání akce: 9.6.2017

V pátek 9. června jsem se zúčastnila prohlídky Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity, kterou vedl pan Stanislav Ožana z katedry biologie a ekologie.

Hned zrána jsme se vydali do přírody vyzkoušet si odchyt hmyzu metodou smýkání. Jelikož však skoro nikdo neměl k pobíhání v trávě vhodnou obuv, brzy jsme se zase vrátili. Poté následovala zajímavá prezentace, jež popisovala působení Ostravské univerzity v různých biologických výzkumech jak u nás, tak například v Japonsku či Papui Nové Guinei. Nakonec nás pan Ožana provedl budovou Přírodovědecké fakulty. Kromě zvěřince jsme navštívili také několik laboratoří. V jedné z nich jsme si dokonce vyzkoušeli pipetování nebo zpracovávání vzorků. Mohli jsme také sledovat, jak vznikají detailní fotografie preparátů s pomocí moderní lupy a mikroskopu.

Celý den byl nabitý novými biologickými poznatky a získala jsem představu, jak vypadá studium na vysoké škole. Také jsem si rozšířila obzory ohledně všemožných oborů, které je možné v rámci biologie studovat.

Adéla Prokopová, kvinta B

 

  • Publikováno: 29.6.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba