gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Naši studenti mění konvence v restaurační branži!

Termín konání akce: 10.12.2018

 Studenti našich maturitních ročníků Daniel Pastrňák (oktáva A) a Jakub Velkoborský (oktáva B) ukořistili nádherné druhé místo v regionálním kole soutěže SOUTĚŽ A PODNIKEJ. O svém úspěšném projektu hovoří chlapci takto:

 "V dnešní době, kdy je přenos jakýchkoli dat či informací záležitostí pouhých vteřin, studenty našeho gymnázia Daniela Pastrňáka a Jakuba Velkoborského vždy udivovala neochota restaurací podřídit se digitalizačním tendencím a jejich neschopnost opustit zastaralé praktiky, které zákazníky stojí drahocenný čas.

Čekání na příchod číšníka považují kluci za přežitek, budoucnost gastronomie podle nich spočívá v urychlené a digitalizované formě objednávání a placení. Právě to chtějí prostřednictvím své aplikace Click & Eat všem milovníkům dobrého jídla nabídnout.

Počátkem nového školního roku se Kuba s Danem společně přihlásili do celorepublikové soutěže SOUTĚŽ A PODNIKEJ, kde v průběhu šesti měsíců vypracovali detailní podnikatelský koncept, realizovali úkoly spojené se vstupem daného záměru na trh, včetně grafických návrhů aplikace a také reklamního videa ve spolupráci s restaurací Stračena Pub v Pustkovci. Svou práci pak následně prezentovali před porotci v regionálním kole.  

Účast v soutěži vnímala dvojice především jako příležitost získat zkušenosti potřebné k řízení firmy.  Dne 10. 12. 2018 proběhlo regionální kolo ve Zlíně, kde se projekt Click & Eat umístil na druhém místě a postoupil do celostátního finále. To se pod taktovkou poroty složené z úspěšných českých podnikatelů uskuteční již 25. 1. 2019 v Praze."

A nám nezbývá než dodat, že jsme na své maturanty náležitě pyšní a budeme jim držet všechny palce ve finálovém kole soutěže.

 

 

Odkaz na video:

https://www.youtube.com/watch?v=fFdtEgfuid0

  • Publikováno: 17.1.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba