gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Naši kvartáni úspěšně bojují na matematickém poli

Radost z uvažování a z chápání je nejkrásnějším darem Přírody.

Albert Einstein

V úterý 24. ledna se na našem gymnáziu konalo okresní kolo Matematické olympiády kategorie 9. tříd. Za naši školu bojovala početná skupina kvartánů. Ondřej Hráček s Vojtěchem Řezáčem za kvartu A a Alžběta Knápková s Anetou Pchálkovou za kvartu B vybojovali krásné 1. místo. Také další účastníci Barbora Říhová, Tereza Kovářová, Jan Vidlák a Vladan Vítek byli úspěšnými řešiteli a umístili se na vysokých příčkách. Všichni tak postoupili do krajského kola.

Krajské kolo se konalo v úterý 21. března, žáci řešili čtyři složité úlohy po dobu čtyř hodin. V obrovské konkurenci si vedli skvěle. Nejlepšího umístění dosáhla Barbora Říhová (7. místo) a Ondřej Hráček (11. místo). Nutno ale dodat, že všichni naši reprezentanti se stali úspěšnými řešiteli a v konkurenci téměř 150 soutěžících se umisťovali na vyšších místech.

Děkujeme všem za vzornou reprezentaci školy a doufáme, že i v následujících ročnících budou s chutí a radostí bojovat se zapeklitými úlohami Matematických olympiád a jiných matematických soutěží.

Za předmětovou komisi matematiky

Mgr. Silvie Cintavá

  • Publikováno: 18.4.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba