gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Naše výstava o Olze Havlové na festivalu v Trutnově!

Termín konání akce: 15.8.2013 - 18.8.2013

Výstavu „Olga Havlová ve vzpomínkách přátel a fotografiích Bohdana Holomíčka“, kterou připravilo naše gymnázium a Občanské sdružení PANT, měli možnost ve dnech 15. - 18. srpna 2013 navštívit milovníci dobré hudby i historie během legendárního hudebního festivalu v Trutnově. Nahlédněte ve fotogalerii do open air instalace a nasajte atmosféru akce!

Po předchozích instalacích na United Islands a v pasáži Lucerny v Praze zavítala výstava na trutnovský Woodstock, jedinečný hudební festival, který vznikl na undergroundových základech. K jeho vzniku daly podnět předcházející nezávislé aktivity, ilegální koncerty a výstavy po různých stodolách a vesnických hostincích. Výstava o Olze Havlové bude tedy v místě opravdu historickém, pod Náčelníkovou ochranou, v těsném sousedství stanu Knihovny Václava Havla. Stránky festivalu navštívíte kliknutím ZDE!

Výstava ostravského Gymnázia Olgy Havlové a Občanského sdružení PANT vznikla u příležitosti 80. výročí narození Olgy Havlové.
Koncepce výstavy, výběr vzpomínek, úvodní texty panelů z dostupné literatury: Petr Šimíček
Autor fotografií: Bohdan Holomíček
Grafické zpracování: Jiří Kantor a Jiří Sovadina
Poděkování patří: Bohdanu Holomíčkovi, Evě Hrubé, Monice Granje z Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, Anně Freimanové, Petrušce Šustrové a Pavlu Kosatíkovi.

Vernisáž výstavy se uskutečnila v rámci pražského hudebního festivalu United Islands České spořitelny v pátek 21. června 2013 ve 13 hodin na Ladronce za přítomnosti tvůrců z Občanského sdružení PANT, fotografa Bohdana Holomíčka a zástupců Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové - Moniky Granji a Vladimíra Hanzela.

Během července byla výstava instalována v pasáži Lucerny na Václavském náměstí v Praze. Ve středu 10. července se v 10:30 v Kavárně Lucerna (Pasáž Lucerna, Vodičkova 36, Praha 1) konala tisková konference věnovaná památce Olgy Havlové k nedožitým 80. narozeninám (oficiální pozvánku v příloze článku). Fotky z akce si můžete prohlédnout ZDE

Fotografie z instalace v pražské Lucerně si můžete prohlédnout na Facebooku Výboru dobré vůle - nadace Olgy Havlové

Slavnostní vernisáž pro žáky a studenty proběhne Gymnáziu Olgy Havlové v rámci dopoledního programu nadačního Dne Olgy Havlové 3. října 2013. Výstava o Olze Havlové bude od října 2013 putovat po školách v České republice.

Výstava vznikla v rámci projektu Moderní dějiny do škol, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky, a navazuje na sérii úspěšných putovních výstav Občanského sdružení PANT, které v tomto i minulém školním roce připravilo pro žáky základních i středních škol.

  • Publikováno: 19.8.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba