gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Náš student Filip Dráber mezi 25 nejlepšími žáky MSK!

Již třináctým rokem oceňuje Moravskoslezský kraj na slavnostním ceremoniálu nejúspěšnější žáky kraje. Mezi 25 nejlepších žáků jsou nominováni zejména ti, kteří úspěšně reprezentují kraj i Českou republiku v různorodých soutěžích.

Mezi oceněné byl letos za naši školu vybrán student Filip Dráber z kvinty A, který hodnotící komisi zaujal zejména svou výjimečnou všestranností. Ve školním roce 2013/14, za který se ocenění udělovalo, totiž skvěle reprezentoval Moravskoslezský kraj a v krajských kolech soutěží získal 1. místo hned ve třech soutěžích: v logické olympiádě, v olympiádě ve francouzštině a v konverzační soutěži v anglickém jazyce. V celostátních kolech soutěží obsadil 10. místo v konverzační soutěži v angličtině a 3. místo v soutěži Bobřík informatiky v kategorii Kadet. Kromě toho je Filip tradičně studentem s vynikajícím prospěchem.

Ocenění, certifikát a dárkový poukaz na nákup knih a sportovního zboží převzal Filip dne 30. 10. 2014 z rukou náměstkyně hejtmana MSK Věry Palkové a ředitele krajského úřadu Tomáše Kotyzy v sále Janáčkovy konzervatoře.
Filipovi gratulujeme a přejeme mnoho podobných ocenění! Vzhledem k tomu, že Filip patřil mezi nejmladší oceněné studenty, má před sebou jistě mnoho dalších úspěchů!

Jana Huvarová
 

  • Publikováno: 11.11.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba