gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Náš Nohavica na našem gymnáziu

Radost, nadšení, veselí, jásot, nejen to se vtěsnalo do jediné atmosféry krásného včerejšího odpoledne 21. října na Gymnáziu Olgy Havlové v Ostravě-Porubě. Neskutečné se stalo skutečným! Studenti pěveckého sboru gymnázia si zazpívali spolu se svým idolem Jaromírem Nohavicou!! Písničkář Jaromír Nohavica vystoupil v tělocvičně naší školy při příležitosti křtu knihy SONGBOOK FOR KIDS 2, kterou v těchto dnech vydává vydavatelství Montanex, a. s.

Hezká a praktická kniha textů a melodií obsahuje i dva CD nosiče, z nichž jeden nazpíval autor překladů do angličtiny pan Mark Landry spolu se členy školního pěveckého sboru pod vedením sbormistryně Olgy Blažkové.

Tato iniciativa vznikla na základě spolupráce naší školy s ředitelem vydavatelství Montanex panem Alešem Rettem, který náš pěvecký sbor oslovil, prostory naší školy si ke křtu knihy vybral a Jaromíra Nohavicu k nám pozval. Na závěr krásné akce zazněla tělocvičnou píseň Ostrava v anglickém i českém znění a vytvořila se všemi posluchači, pedagogy, rodiči a hosty školy neopakovatelnou atmosféru.

Po koncertu si všichni mohli knihu zakoupit a na autogramiádě si ji nechat Jaromírem Nohavicou a Markem Landrym podepsat.
Bylo to krásné a radostné odpoledne. Všichni jsme si ho užili, zůstává příjemná vzpomínka.

Jaromíre, milí studenti, Olgo, pane Rette, Marku Landry a vy další, kteří jste tuto výjimečnou chvíli připravili – děkuji.

Mgr. Dagmar Juchelková


 

  • Publikováno: 27.10.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba