gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Národní poklad Kristýny Hynkové

Termín konání akce: 2.3.2015

Stejně jako v loňském školním roce se naše studentka oktávy A Kristýna Hynková úspěšně zúčastnila literární soutěže, kterou uspořádala organizace Člověk v tísni ve spolupráci s týdeníkem Respekt. Své zkušenosti popisuje Kristýna těmito slovy:

S letošním ročníkem soutěže však byla spojena jistá premiéra; na rozdíl od předchozích let, kdy se orientovala na české moderní dějiny, téma korespondovalo se zaměřením Mezinárodního filmového festivalu Jeden svět, jehož název zněl Naše ochranné bubliny.

Do soutěže bylo celkem zasláno 85 prací, jež hodnotila odborná porota ve složení ředitele programu Jeden svět na školách Karla Strachoty a dvou zástupců týdeníku Respekt - Marka Švehly (zástupce šéfredaktora) a editora Ivana Lampera.

  
Vyhlášení výsledků soutěže proběhlo 2. března 2014 během slavnostního zahájení 17. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v pražské Lucerně.

 

S esejí, již jsem nazvala „Národní poklad, jsem obsadila krásné třetí místo.

 

 

Ve své práci jsem se zamýšlela všeobecně nad lidskou nevšímavostí a tezí, že pasivní sledování zla se z hlediska morálky rovná jeho působení.

 

https://www.jsns.cz/cz/news/5/Zname_vyherce_studentske_literarni_souteze.html?news_id=256

 

http://respekt.ihned.cz/spolupracujeme/c1-63625210-jake-jsou-podle-studentu-nase-ochranne-bubliny

 

Kristýně k jejímu literárnímu úspěchu srdečně gratulujeme!

 

  • Publikováno: 10.3.2015

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba