gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Na kus řeči s pilotem Vojtěchem Pešatem

Termín konání akce: 14.4.2021

K našim studentům se v rámci besed „Na kus řeči“ připojil ve středu 14. 4. také pilot Vojtěch Pešat. Pan kapitán létá s letadlem Boeing 737 pro společnost Ryanair a v minulosti létal pro Travel Service.

Na začátek si připravil spoustu fotek z kokpitu. Mohli jsme tak vidět jeho častý pohled na zemi z výšky letícího letadla. Ukázal nám místa jako třeba Alpy, Pyreneje, Itálii a další. Potom jsme se dozvěděli, co je na pilotování skvělého nebo zda je něco, co ho na jeho práci štve. Studentům ochotně odpovídal na dotazy ohledně studia a možnosti stát se pilotem, poradil ohledně škol a menších leteckých klubů. Prozradil nám, ve které společnosti se mu pracuje lépe a proč. Pro mnohé mohla být nová i informace, že každý pilot dostává jiné jídlo, kdyby bylo jedno třeba zkažené nebo špatné. Studentky se také ptaly na zastoupení žen v jeho profesi.

Pan kapitán odpovídal otevřeně a přátelsky s úsměvem na tváři. Jak řekl, naštěstí ještě nebyl žádný závažný problém během jeho letu a my mu přejeme, aby to tak zůstalo i nadále.

Pavla Střílková a Jana Langrová
 

  • Publikováno: 26.4.2021

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba