gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Na co se můžete v případě přijetí na Gymnázium Olgy Havlové těšit

Na nové studenty jsme již teď dobře připraveni!

Nový školní rok začne jako obvykle adaptačním kurzem – třídenním pobytem v Beskydech, jehož program je koncipován tak, aby se nově přijatí studenti měli možnost seznámit se svými třídními učiteli, novými spolužáky a aby do školy vstoupili jako tým, který je připravený zvládat všechna úskalí budoucího studia.

Bezprostředně po návratu z adaptačního kurzu budou nováčci slavnostně pasováni do studentského stavu.

Výuka bude probíhat v moderně vybavených učebnách – téměř všechny již jsou vybaveny multimediální technikou (počítač, dataprojektor), některé navíc interaktivními tabulemi. Používání moderní techniky je pro naše učitele i studenty samozřejmostí.

Cizí jazyky vyučujeme ve specializovaných učebnách vybavených sluchátkovými systémy, počítači, interaktivními tabulemi. Působení našich učitelů doplňují jako lektoři rodilí mluvčí.

Přírodovědné předměty mají k dispozici perfektně vybavené laboratoře nebo specializované třídy, kde probíhají zejména laboratorní hodiny a volitelné semináře.

Výuce IKT ale i jiných předmětů slouží dvě moderní počítačové učebny.

Ke sportovním aktivitám lze využít tělocvičnu, posilovnu vybavenou spinningovými koly a venkovní multifunkční hřiště, k rozvoji uměleckých aktivit výtvarný ateliér s keramickou pecí nebo učebnu hudební výchovy.

Ve vyšších ročních nabízíme bohatý výběr volitelných seminářů, které umožňují kvalitní přípravu na různé obory studia na VŠ. Podle svého výběru si tak např. student maturitního ročníku, který chce pokračovat ve studiu na VŠ technického zaměření, může zvolit své semináře tak, že má ve svém rozvrhu 7 hodin matematiky týdně, zatímco student, který chce studovat např. práva, 6 hodin základů společenských věd.

Do výuky vstupují díky bohaté spolupráci s VŠ vysokoškolští učitelé a naopak naši studenti v rámci této spolupráce navštěvují odborná vysokoškolská pracoviště.

Během studia je možné zapojit se do celé řady soutěží. Bylo by velmi těžké všechny je vyjmenovat, týkají se přírodovědných, matematických, ekologických, humanitních, jazykových, literárních, recitačních, sportovních a uměleckých dovedností.

Využít lze i celé řady různorodých volnočasových aktivit – za všechny lze uvést pěvecký kroužek, anglické i české divadlo, kroužky cizích jazyků, psaní všemi deseti na počítačové klávesnici a další.

Na nové studenty čekají i projekty s mezinárodní účastí a s možností výměnných pobytů v zahraničí, zahraniční i tuzemské exkurze, lyžařské kurzy v ČR i v Alpách, cykloturistický kurz. V rámci spolupráce s UNESCO se studenti mohou zapojit do vzdělávacích aktivit a konferencí zabývajících se moderními dějinami.

Samozřejmostí je kuchyň a jídelna přímo v budově školy, bufet s vlastní pekárnou, kolárna, wi-fi připojení ve společných prostorech, kopírka pro studenty …

Nejpodstatnější jsou jistě učitelé – profesionálové, kterým na studentech záleží.
 

O dětství nepřijdete, a přesto odejdete dospělí!
 

  • Publikováno: 22.4.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba