gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Mistrovství GOH v lyžování a snowboardingu

Termín konání akce: 26.2.2018

26. února jsme se všichni zdatní lyžaři z naší školy, toužící porovnat své lyžařské dovednosti, vydali autobusem na místo, kde jsme se mohli navždy stát součástí historie - být prvními účastníky Mistroství Gymnázia Olgy Havlové v lyžování a snowboardingu. Celá akce se konala v horském areálu na Gruni, kde jsme ihned po příjezdu měli připravené skvělé podmínky. I počasí bylo jako na objednávku.

Ještě před samotným lyžováním jsme museli absolvovat jízdu smrti s místním vlekařem, která sloužila jako zatěžkávací zkouška, zda jsme připraveni na dnešní závod. Všichni jsme obstáli na výbornou a po chvíli převlékání do lyžařského jsme od pořadatele závodu Mgr. Tomáše Kudlíka obdrželi skipas a dychtivě se vrhli ozkoušet připravenost sjezdovky.

Po chvíli rozježdění už nás ale čekal závod. I když by se napětí dalo krájet, vládla zde stále přátelská atmosféra, a to hlavně díky skvělým časoměřičům. Závod byl zkouškou odvahy a lyžařského umu, který prokázali všichni závodníci. Po odjetí závodu jsme se opět vydali lyžovat či snowboardovat. Následoval zasloužený oběd a pak hned zase na sjezdovku.

Okolo třetí hodiny odpolední přišla chvíle, na kterou všichni čekali, vyhlášení vítězů. Gratulace patří Adamu Vjačkovi, který (cituju pana profesora Trojka) "vyhrál o prsa korejské běžkyně" v kategorii snowboard. Kategorii lyže-chlapci ovládl Daniel Pastrňák a kategorii lyže-dívky Vendy Velická, která se s nejrychlejším časem vůbec nesmazatelně zapsala do historie jako první držitelka putovního poháru Mistrovství GOH v lyžování a snowboardingu. Po vyhlášení už následovala jen cesta domů, během které většina z nás usínala po odvedeném výkonu.

Závěrem bych chtěl za všechny závodníky poděkovat organizátorům za skvělou připravenost závodu a již netrpělivě očekáváme druhý ročník tohoto mistrovství.


Výsledky:

Lyže – dívky
1. Vendy Velická 38,59
2. Tereza Hlinková 40,25
3. Kateřina Dostálová 42,75

Lyže – chlapci
1. Daniel Pastrňák 39,49
2. David Češka 41,66
3. Jakub Velkoborský 41,90

Snowboard
1. Adam Vjačka 1:03,01
2. Soty Pupakis 1:03,11
3. Kateřina Kamenská 1:14,40

 

  • Publikováno: 7.3.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba