gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Mezinárodní soutěž Náboj Junior (listopad 2019)

Termín konání akce: 22.11.2019

V pátek 22. listopadu se konala na půdě naší školy mezinárodní matematicko-fyzikální soutěž Náboj Junior pro žáky 9. ročníků ZŠ a příslušných ročníků víceletých gymnázií.

Naše škola uvítala celkem 30 čtyřčlenných týmů z celého kraje a patřila tak k největším pořádajícím místům v České republice. Soutěž zajišťovali studenti převážně z řad 3. ročníků a vystřídali se v různých rolích přes vedoucího učebny, zadavatele až po IT podporu. Koordinátorská role opět patřila absolventce Petře Štefaníkové a hlavní organizátorské role se velmi aktivně ujala naše studentka Lucie Vlašánková, které vypomáhala Veronika Trčková (obě 3. C).

Samotná soutěž trvala celkem dvě hodiny, během nichž se týmy snažily vyřešit co nejvíce úloh. V Náboji nejde o bezhlavou aplikaci již nabytých vědomostí, úlohy vyžadují jistou dávku důvtipu. Po ukončení je okamžitě dostupné i mezinárodní srovnání všech týmů.

Naši školu pěkně reprezentovali týmy kvartánů.

Tým kvarty A: Lucie Sečkařová, Sára Zajícová, Marian Petr Zádrapa, Jiří Kolomazník

Tým kvarty B: Aneta Jandíková, Josefa Nerudová, Jiří Lednický, Richard Šebek

V rámci ostravského organizačního místa se tým kvarty B umístil v těžké konkurenci dalších škol na krásném 7. místě. Všem zúčastněným děkujeme za vzornou reprezentaci školy a týmu kvarty B gratulujeme k pěknému umístění!

Mgr. Silvie Cintavá

  • Publikováno: 4.12.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba