gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Mezinárodní seminář v Bad Marienbergu

Ve dnech 3.- 8. května 2010 proběhl další mezinárodní studentský seminář v německém Bad Marienbergu, kterého se z naší školy zúčastnili dva studenti. Sešlo se zde přibližně sto lidí z pěti různých států Evropy (Maďarska, Slovinska, Polska, Česka a samozřejmě Německa).

V prvních dnech každý národ představil svou zemi formou zajímavé, často zábavné prezentace nebo aktivity. Pak se konaly hlavně workshopy, při kterých jsme se dozvěděli o EU jako takové, o životě ve státech EU a o historii Evropy. Na konci semináře všichni účastníci tvořili články k tématu Evropské unie, které jsou zveřejněny na internetových stránkách (www.euys.eu). I když byl článek nejtěžší a na přípravu nejnáročnější složkou semináře, byli jsme na něj díky již zmiňovanými workshopům dobře připraveni. Největším zážitkem však byl výlet do Bonnu, kde jsme navštívili Dům historie. Ačkoli jsme v něm strávili asi tři hodiny, určitě jsme neviděli všechno zajímavé, co se zde nabízí. Velká škoda ale byla, že jsme v Bonnu měli málo volného času.

Po pěti dnech nabitém aktivitami jsme se rozjeli všichni do své země obohaceni o zajímavé zkušenosti a s kontakty na nové kamarády ze zahraničí.

Johana Kučerová, 1.A
 

  • Publikováno: 3.6.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba