gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Mezigymnaziální recitační soutěž 2007

V úterý 13. listopadu 2007 proběhla na Gymnáziu Olgy Havlové tradiční recitační soutěž, na níž se rok co rok setkávají milovníci mluveného slova a literatury obecně. Letošní ročník opět potvrdil, že soutěže tohoto druhu mohou znamenat absolutní odklon od běžných představ, které si s nimi laická veřejnost spojuje.

Reprezentanti pěti nejen ostravských gymnázií dokázali, že recitační soutěž nemusí mít zhola nic společného s bezduchým memorováním. V prostorách školní hudebny zazněly letos texty básnické, prozaické i dramatické, jimž nechyběl osobní prožitek a mnohdy ani humor. Ocenila to i odborná porota sestávající z učitelů-češtinářů jednotlivých soutěžících gymnázií a herců Komorní scény Aréna v Ostravě, Michala Čapky a Alberta Čuby. Mluvené slovo doplňovala též hudba, o kterou se postarali naši studenti Zuzana Fricová, Kateřina Zuzaňáková a Jan Bayer. Poetické dopoledne přineslo vedle skvělé atmosféry tyto výsledky:

Kategorie nižšího gymnázia:
Pavlína Spurná (Gymnázium Olgy Havlové)
Markéta Králová (Wichterlovo gymnázium)
Barbora Čechová (Gymnázium Olgy Havlové)

Kategorie vyššího gymnázia:
Alžběta Žídková (Gymnázium Josefa Kainara, Hlučín)
Eva Tylečková (Wichterlovo gymnázium) a Nikol Gábová (Gymnázium Josefa Kainara)
Daniel Thibaud (Wichterlovo gymnázium)

Věříme, že poklidná, úsměvná a přátelská atmosféra neopustí naše recitační soutěže ani v příštích ročnících. Těšíme se na shledanou se všemi, kterým učarovala krása mluveného jazyka.

Mgr. Lukáš Bárta
 

  • Publikováno: 29.11.2007

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba