gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Maturitní zářijové exkurze do Prahy

Termín konání akce: 9.9.2015 - 16.9.2015

Na počátku září 2015 navštívili studenti našich maturitních ročníků hlavní město Prahu a zhlédli zde množství cenných historických, kulturních i technických památek.

Mezi významnými navštívenými místy nechyběl Pražský hrad, Loreta, Malá Strana s populární Zdí Johna Lennona - u které se naši studenti již tradičně rádi fotografují a zanechávají zde svou trvalou "stopu" - , Josefov s řadou hodnotných židovských památek, Chrám sv. Mikuláše s legendárním obrazem Umírající sv. Xaverius (inspirací pro slavné romaneto českého spisovatele Jakuba Arbesa), atmosférické Kafkovo muzeum na Kampě, Národní galerie ve Veletržním paláci či Národní technické muzeum.

Zapomenout nesmíme ani na návštěvu divadelního představení Požitkáři v pražském Divadle na zábradlí či proslulé Havlovy Zahradní slavnosti ve Stavovském divadle. Jeden z našich letošních maturantů, Honza Orálek ze 4. A, se rád zhostil role oficiálního fotografa a dá se říct, že objektivu jeho fotoaparátu neunikla v Praze ani myš. V naší malé galerii si můžete prohlédnout alespoň drobný zlomek jeho úlovků...

 

  • Publikováno: 9.10.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba