gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Matematický klokan - tradiční březnová soutěž s velkou účastí

Termín konání akce: 20.3.2015

Jako každý rok se s nástupem jara koná celosvětová matematická soutěž původem z Austrálie. V ní soutěžící řeší zajímavé matematické úlohy a volí jednu z možných odpovědí. Na vypracování odpovědí mají hodinu času. Pro žáky středních škol je tento čas prodloužen na 75 minut. Úlohy jsou podle obtížnosti bodovány třemi až pěti body a za nesprávně vyřešený úkol se jeden bod odečítá.

Na naší škole se letos soutěž konala 20. března a účastníci řešili úkoly ve čtyřech kategoriích: Benjamín (6. - 7. třída ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií), Kadet (8. - 9. třída ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií), Junior (1. - 2. ročník SŠ) a Student (3. - 4. ročník SŠ). Letošní účast byla rekordní a soutěžilo celkem 193 žáků naší školy.

Ve všech kategoriích naše gymnázium mělo zastoupení mezi nejlepšími řešiteli z ostravských škol!

Výsledky kategorie Benjamín:
Gratulujeme Ondřeji Hráčkovi ze sekundy A, který se umístil na 5. místě, přičemž o pořadí na druhém až šestém místě při stejném počtu bodů rozhodlo datum narození.
Další úspěšní řešitelé byli Barbora Říhová na 11. místě a Martin Cmiel na 12. místě oba ze sekundy A se shodným počtem bodů.

V kategorii Kadet se na výborném 6. místě (při shodném počtu s pátým místem) umístila Kamila Šamajová z kvarty A a na 8. místě Jakub Grepl opět z kvarty A a na 9. místě Marek Prudil z tercie A.

V kategorii Junior se do první desítky probojoval Radek Diviš z 2.A.

V kategorii Student vynikajícího druhého místa dosáhla Michaela Surá z oktávy B.

Všem úspěšným řešitelům gratulujeme!

  • Publikováno: 8.4.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba