gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Matematický klokan 2018

Tradiční soutěž MATEMATICKÝ KLOKAN se letos konala hned po jarních prázdninách 19. března. V ní soutěžící každoročně řeší zajímavé matematické úlohy a volí jednu z možných odpovědí. Na vypracování odpovědí mají jednu hodinu. Pro žáky středních škol je tento čas prodloužen na 75 minut. Úlohy jsou podle obtížnosti bodovány třemi až pěti body a za nesprávně vyřešený úkol se jeden bod odečítá.
 

Na naší škole účastníci řešili úkoly ve čtyřech kategoriích: Benjamin (6. - 7. třída ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií), Kadet (8. - 9. třída ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií), Junior (1. - 2. ročník SŠ) a Student (3. - 4. ročník SŠ). Soutěže se účastnilo 177 žáků našeho gymnázia.

V jednotlivých kategoriích ve školním kole byli nejlepší:
Benjamin Mikuláš Kuchař (prima B)
Kadet Vít Kološ (kvarta B)
Junior Vladan Vítek (kvinta B)
Student Kamila Šamajová (septima B)


Výsledky jednotlivých kategorií mezi ostravskými školami:

Benjamín
Mikuláš Kuchař z primy B se mezi ostravskými školami umístil na 6. místě se ziskem 103 bodů, Lucie Jiříčková ze sekundy A s 98 body skončila desátá.

Junior
V této kategorii nejlepšího umístění dosáhl Vladan Vítek z kvinty B a Marek Prudil ze sexty A, oba shodně se 74 body obsadili 9. a 10. místo.

Student
V nejstarší kategorii se na vynikajícím 1. místě umístila Kamila Šamajová ze septimy A (91 bodů), na druhém místě Petr Mičulek z oktávy B (83 bodů) a na 5. místě Nikola Urbanová ze 4.C (78 bodů).
 

  • Publikováno: 2.4.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba