gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Matematická soutěž Pangea 2019 (Praha)

Termín konání akce: 16.5.2019

Dne 16. 5. jsme se vydali do Prahy zúčastnit se finálového kola matematické soutěže Pangea. Vlak neměl zpoždění a do Prahy dojel pár minut po čtvrté hodině odpolední. Následně jsme si krátce prohlédli Prahu, prošli jsme se po Karlově mostě, viděli orloj a Staroměstskou radnici. Na ubytování jsme dorazili tramvajemi.

Další den ráno, v pátek, jsme se vydali na místo konání soutěže. Celý program probíhal v nové budově Národního muzea. Od deseti hodin probíhal samotný matematický test, který měl 25 otázek a trval 60 minut. Po obědě připravili organizátoři soutěže program se známými osobnostmi, například s Jakubem Vágnerem, Vladimírem Kořenem a vyprávění ze zákulisí Zoo Praha o chovu tučňáků a lachtanů. Vyhlášení začalo v 15:30 a byli na něm odměněni první tři z každé kategorie. Dále se také vyhlašoval absolutní vítěz z každé kategorie, což je součet bodů ze školního a finálového kola.

Cestou na vlak jsme strávili hodinu v Národním muzeu a prohlídli si obrovskou kostru plejtváka myšoka a výstavu Křižovatky české státnosti. Do Ostravy jsme přijeli o půl jedenácté večer, což nám nevadí, protože v Praze jsme si to užili.

David Felzmann a Vít Pernica, 1. A

Já bych k vyprávění Davida a Vítka přidala jen pár faktografických poznámek- matematické soutěže Pangea se zúčastnilo v šesti kategoriích 56 000 soutěžících z celé ČR, ve finálovém kole soutěžilo 314 dětí, David se umístil na 13. a Vítek na 34. místě.

Mgr. Květoslava Siváková

 

  • Publikováno: 27.5.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba