gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Máme krásnou novou laboratoř fyziky

Termín konání akce: 3.6.2014

V úterý 3. 6. 2014 byla na Gymnáziu Olgy Havlové po významné rekonstrukci slavnostně otevřena laboratoř fyziky. Kromě nových pomůcek, jež jsou nyní přehledně uspořádány ve zcela nových skříních, jsme tedy získali i příjemné pracovní prostředí. Podlaha laboratoře je mnohem bezpečnější, studenti mohou během práce sedět na mobilních židlích, zlepšilo se i osvětlení pracovních míst.

Symbolickou pásku přestřihly současně předsedkyně správní rady sdružení Poznání Ing. Michaela Charvátová a ředitelka školy Mgr. Jana Huvarová. Sdružení Poznání přispělo na rekonstrukci částkou téměř 100 000 Kč.

Přejeme všem studentům, aby se jim v laboratoři dobře pracovalo a aby navázali například na úspěchy naší čerstvé absolventky Radky Štefaníkové, která se skrze účast ve fyzikálních olympiádách a korespondenčních soutěžích dostala až k organizaci fyzikálních soutěží pro základní školy ve spolupráci s MFF UK.

Nadaných studentů fyziky máme ovšem mnohem víc, např. úspěšné řešitele krajského kola fyzikální olympiády Petru Štefaníkovou, Martinu Šarmanovou a Jana Mikulenku, vítěze okresního kola fyzikální olympiády Víta Pískovského nebo tým kvart, který získal 4. místo v česko-slovenské soutěži MF náboj.
 

  • Publikováno: 10.6.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba