gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Lyžařský kurz v Saalbachu

Termín konání akce: 24.1.2016 - 30.1.2016

Náš pětidenní výlet do Saalbachu jsme započali v sobotu 23. ledna v brzkých ranních hodinách na parkovišti u DK Akord. Jako první nás čekala předlouhá cesta v dvoupatrovém autobuse, ze které měl nejeden z nás lehké obavy, protože jet mnoho hodin zavření a posazení na jedno místo nezní úplně lákavě. Každopádně myslím, že to byla právě ta cesta, která nastartovala celý očekávaný týden správným směrem.

Někdo ji prospal, někdo propovídal, ale už večer jsme celí ztuhlí a natěšení vyskákali do krásného rakouského údolí, kde na nás čekala Jugend ubytovna s velmi hezkými pokoji. Nakonec to ale nebyly pokoje, mírumilovný výhled na hřbitov nebo "disko sklep", co nás nadchlo nejvíce. Největší oblibě se těšily sprchy, do kterých se všichni drali po návratu z každodenní lyžovačky (a jak by dodal ještě náš pan průvodce : "či prkeňačky").

Na lyžích nám počasí po celý týden přálo, a to v tom smyslu, že po většinu času krásně svítilo sluníčko a teploty stoupaly obvykle někam daleko nad bod mrazu. Každý zkušenější lyžař ale ví, že právě v takových podmínkách sníh nepříjemně "muldovatí", a tak se nám jednou za čas povedly opravdu ukázkové pády. Žádný z nich naštěstí neskončil úplně špatně, a tak jsme si vždycky mohli užívat společné večery téměř bez zdravotních následků.

Myslím, že jsme si lyžák užívali opravdu plnými doušky a snad jsme se všichni vraceli domů odpočatí, s krásnými novými zážitky a třeba i s nově navázanými přátelstvími.

Máme opět na co vzpomínat!

Kateřina Krchňáková Kvinta B

  • Publikováno: 8.2.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba