gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Lyžařský kurz Saalbach 2017

Termín konání akce: 29.1.2017 - 4.2.2017

Všechno začalo v neděli 29. ledna ráno. Jako studenti prvních ročníků jsme se sešli na parkovišti před Domem kultury Vítkovice. Naložili jsme své věci a jelo se. Cesta trvala asi devět hodin, ale nikomu to nevadilo, protože jsme se mohli aspoň trochu seznámit s ostatními třídami, se kterými jsme se do té doby ještě moc nebavili.

Po příjezdu nás všechny ohromila krása rakouských Alp. Vystoupili jsme z autobusu a šli se ubytovat do svých pokojů. Pak už jsme měli volný program, a proto jsme měli dost času i na návštěvu ostatních.

Ráno jsme konečně vyrazili na svah. Hned první oříšek byla pro některé kabinková lanovka, do které leckdo z nás nastupoval poprvé. Prvních pár jízd to byl spíš závod s časem. Procpat se ke kabince, odhodit lyže nebo snowboard do držáku a vběhnout dovnitř, to byl pro nás zpočátku nadlidský úkol, ale zvládli jsme ho! Po prvním dni jsme už v tom byli profíci.

Sjezdovky se z lanovek zdály ještě mnohem větší než z autobusu. Opět nás ale ohromila krása a rozlehlost okolních hor. Už v autobuse jsme každý dostali mapu střediska, kde jsme celý týden lyžovali, abychom věděli, kde zhruba jezdíme. Hned první lyžovací den nás profesoři rozdělili do pěti družstev podle pokročilosti. Celý den jsme jezdili odděleně, ale na obědy jsme se vždy scházeli. Už po prvním dnu jsme všichni definitivně uznali, že alpské a české svahy se ani náhodou nemohou srovnávat. Nekonečně dlouhé a obrovsky široké sjezdovky jsou prostě něco úžasného. Někdy nás profesoři na svazích natáčeli a večer pak ke každému něco řekli a poradili, jak lépe držet tělo a podobně.

Mnoho zábavy jsme zažili i s řidičem Láďou a majitelem cestovní kanceláře Ondrou. Počasí jsme měli až na úterý celý týden krásné, a proto jsme si mohli lyžařský výcvik vychutnat se vším všudy. Děkujeme všem, kteří se na organizaci zájezdu podíleli. Na týden v Saalbachu budeme rádi vzpomínat.
 

  • Publikováno: 16.2.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba