gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Lyžařský kurz Kitzbühel (leden 2020)

Termín konání akce: 26.1.2020 - 1.2.2020

Letošní lyžařský kurz jsme strávili v lyžařském středisku Kitzbühel v Rakousku.

Vyjížděli jsme v neděli 26. 1. v osm hodin ráno od Třebovického Tesca. Cesta trvala přibližně devět hodin. Kolem páté hodiny odpolední jsme dorazili na ubytování. Následovala večeře, po které nám vedoucí kurzu řekli organizační informace ohledně lyžování.
 

Ráno po snídani jsme vyrazili autobusem k nedaleké stanici lanovky, která nás vyvezla na vrchol, ze kterého jsme zahájili náš první sjezd. V poledne jsme se naobědvali v místním restauračním zařízení a někteří využili krásného počasí dokonce i k opalování. V odpoledních hodinách jsme absolvovali další jízdy a kolem desáté hodiny večerní jsme úplně vyčerpaní ulehli do našich postelí.

Další dny probíhaly ve stejném režimu, akorát počasí se nám v polovině týdne zhoršilo, sněžilo, byla mlha, foukalo a občas i pršelo. V důsledku toho byl poslední den sníh těžký a mokrý. Něco málo po čtvrté hodině odpolední jsme vyjeli směrem domů. Cesta byla sice dlouhá, ale většinu cesty studenti prospali, takže ubíhala rychle. Přibližně v jednu hodinu ráno jsme přijeli zpět k Tescu, kde si nás vyzvedli rodiče a jeli jsme domů.

Tento rok i učitelé několikrát navštívili nemocnici v Mittersillu, jelikož jeden student si zlomil ruku, dva si narazili ruku, další si rozrazil lyží bradu, jedna studentka narazila do cedule Slow down a poranila si koleno, a dokonce jsme bojovali i s chřipkou.

Lyžařský kurz se velice povedl, jen je škoda, že byl poslední.
 

Eliška Venhudová (5.B)

  • Publikováno: 20.2.2020

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba