gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Lyžařský kurz 2015 (Saalbach)

Termín konání akce: 25.1.2015 - 31.1.2015

25. 1. 2015 jsme se v brzkých ranních hodinách dostavili na místo srazu, nastoupili do autobusu a vyrazili na cestu směr Saalbach. Do penzionu jsme dorazili v podvečer, najedli se a s vidinou celodenního lyžování usnuli.

První den jsme se po vydatné snídani vydali do Hinterglammu. Čekala na nás spousta sluníčka a skvělé podmínky na lyžování. A tak jsme si první den náramně užili, dopřáli si dobrého jídla a spousty zábavy. Druhý den jsme vyrazili do Leogangu, ve výškách zavládla mlha a my neviděli ani na krok. Ale jako zdatní lyžaři jsme vše zvládli a odměnili se teplým jídlem. Následující dny pokračovaly ve stejném režimu. Nebylo už tak krásné počasí jako první den, ale i tak jsme ze sjezdovky nepřicházeli zklamáni.

Po každém návratu zpět do penzionu nás vykrmovali vynikajícím jídlem a pitím. Celá organizace lyžařského kurzu byla vedena sympatickým mladým mužem, který to zvládl na jedničku. Penzion v malém městečku poblíž Mittersillu jsme měli jen pro sebe, byl vybaven sušírnou lyžáků, kuchyňkou, jídelnou, diskokellerem, novými toaletami, sprchami a v neposlední řadě samozřejmě pokoji, které byly určeny pro nás.

Myslíme si, že můžeme mluvit za všechny, když řekneme, že jsme si lyžařský kurz moc užili. Nikomu se nic vážného nestalo (až na výjimky). Jsme moc rádi, že jsme toho mohli být součástí a že se nám tato skvělá příležitost, jet si se spolužáky zalyžovat do Alp, naskytla. „Nějaké otázky? Nejsou…“

Barbora Bukovská a Tereza Haladějová, kvinta B
 

  • Publikováno: 16.3.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba