gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Logická olympiáda – učíme se používat vlastní rozum

Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná se o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování.

Naši žáci soutěžili ve dvou kategogiích.

V kategorii B (druhý stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ) se celkem do soutěže zapojilo 11445 řešitelů, z toho v Moravskoslezském kraji 1757. V našem kraji se na krásném 8. místě se umístila Eva Kuhejdová (77.-82. v celkovém pořadí). Filip Dráber vybojoval 21.-24. místo v kraji (169.-177. v celkovém pořadí). O 

Do kategorie C (studenti středních škol - posl. 4 ročníky studia) se zapojilo 6402 řešitelů, z toho v našem kraji 775. Nejlépe se z našich žáků umístila Jana Šustrová (12.-16. místo v kraji, 140.-156. v celkovém pořadí). Dalšímí krajskými semifinalisty jsou David Mikolajek, Lucie Stančíková, Jiří Kůdela, Jan Masopust a Adam Král.

Krajské kolo se konalo v pátek 2. listopadu. Zástupci naší školy bojovali o postup do celoorepublikového finále. Nejlépe se na krásném 11. místě v kategorii B umístil Filip Dráber. Bohužel mu postup do Prahy unikl o vlásek (z našeho kraje postupuje 10 žáků).  V kateggorii C se Jan Masopust umístil na 13. místě.   

Všem krajským semifinalistům gratulujeme.

Za vyučující matematiky Zuzana Kozubová
 

  • Publikováno: 5.11.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba