gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Literární soutěž Otevřená Evropa

V květnu 2015 se 5 našich studentů, jmenovitě Filip Dráber, Barbora Kosourová, Jarmila Kompová, Sebastián Franek a Vendula Krobová, zapojilo do celostátní literární soutěže " Otevřená Evropa" pořádané vydavatelstvím regionálních Deníků.

Studenti volili jedno ze čtyř témat:
1. EU kolem nás: V okruhu 10 km od svého bydliště hledáme „značku“ EU. Čím pomohla mému městu, mému okolí, změnilo se něco díky podpoře EU, co by bez ní zřejmě nevzniklo?
2. Svět v EU: Z válkou zmítaných zemí a ze států, které svým občanům neskýtají perspektivy k důstojnému životu, se do Evropy snaží dostat stále víc lidí. Jsou i v ČR. Známe je? (Najděte ve svém okolí rodiny migrantů nebo organizace, které jim pomáhají, a vyprávějte jejich příběhy).
3. EU ve světě: Evropa se snaží čelit migrační vlně tím, že poskytuje chudým regionům rozvojovou pomoc. K tomu potřebuje kromě financí především dobrovolníky. Chtěli byste se jimi stát i vy? Znáte někoho, kdo jako dobrovolník už působil nebo působí? A kde konkrétně byste pomáhali nejraději?
4. EU v budoucnosti: Jak bude vypadat česká a evropská společnost za 35 let, až vám bude 50+? Jak si představujete společnou evropskou budoucnost?

Příspěvek Filipa Drábera již byl publikován v Moravskoslezském deníku a věříme, že postupně budou otisknuty i texty ostatních.

Držíme palce a děkujeme všem za účast.
 

  • Publikováno: 20.7.2015

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba