gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Literární soutěž Daniel

Úspěch v literární soutěži Daniel

Stejně jako v loňském školním roce jsem se i letos úspěšně zúčastnila celostátní literární a historické soutěže Daniel, pořádané Národním institutem dětí a mládeže, jež se zabývá holocaustem, nesnášenlivostí a rasovou problematikou.

Slavnostní vyhlášení se konalo dne 20. března v Kulturním a vzdělávacím centru Židovského muzea v Praze. Záštitu nad soutěží již tradičně převzal kardinál Miloslav Vlk. Vyhlašováním provázela Renata Klusáková, moderátorka Českého rozhlasu Vltava, o hudební doprovod se postarali studenti Hudebního gymnázia Jana Nerudy z Prahy, ocenění pak předávali kardinál Miloslav Vlk, Ing. Karel Sedláček, PaeDr. Eva Schneiderová, Mgr. Barbora Šteflová a fotograf Luboš Marek. Za svou práci Černá dáma, již jsem také v rámci programu sama přečetla, jsem obdržela krásné 2. místo. Po vyhlášení se s námi o své zážitky podělila paní Růžena Blechová, která jako dítě prošla Terezínem. Na závěr jsme se zúčastnili exkurze po památkách židovského města, navštívili jsme Starý židovský hřbitov, Staronovou, Pinkasovu, Klausovu a Španělskou synagogu.

Skutečnost, že jsem se soutěže i slavnostního vyhlášení již jednou zúčastnila, nic nemění na množství pocitů a dojmů, které ve mně tento den zanechal, a svou účast na této významné události rozhodně neberu jako samozřejmost. Byl to pro mne velmi výjimečný den a doufám, že příští rok si jej budu moci opět zopakovat.

Kristýna Hynková, kvinta A
 

  • Publikováno: 28.3.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba