gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Léto se španělštinou

Za velice vydařeného počasí proběhl v Osoblaze druhý ročník Letního sportovního kempu se španělštinou. Zúčastnilo se ho šestnáct žáků letošních tercií, devět děvčat a sedm hochů. Hlavní aktivitou byla intenzivní dopolední výuka doplněna o sportovní aktivity.

Děti byly ubytovány v kempu v blízkosti koupaliště a tenisových kurtů, které jsme každý den využívali. Do programu jsme stihli zařadit i výlet na rozhlednu v Liptáni, odkud jsme se dopravili jedinečnou osoblažskou úzkokolejkou.

Kromě pravidelné výuky děti během týdne pracovaly rozděleny do dvou skupin na projektu, který měly ve španělštině odprezentovat poslední den. K dispozici měly pouze informace, které se dozvěděly během odpoledních aktivit. K mému nadšení se tohoto úkolu zhostily výborně a obě skupiny předvedly skvělý výkon.

Hlavním cílem našeho kempu bylo nabídnout studentům příležitost procvičovat španělštinu v jiném než školním prostředí a hravou formou rozšířit jejich znalosti. Myslím, že přesně tohle se nám povedlo, a velmi se těším na příští ročník.

Alexandra Arencibia
 

  • Publikováno: 10.9.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba