gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Letní sportovní kemp s výukou španělského jazyka

Poslední týden v červenci jsme připravili pro nové studenty prim letní sportovní kemp s výukou španělského jazyka. Cílem kempu bylo seznámit děti formou hry s tímto jazykem, a tím jim zjednodušit začátky na nové škole. Kromě španělštiny se děti hodně věnovaly sportovním aktivitám. Každý den běhaly, skákaly přes švihadlo, jezdily na kole, hrály volejbal a taky měly možnost jezdit na koních. Večery jsme trávili u táboráku a soutěžili ve slovíčkách a jazykolamech. Celý týden proběhl v mimořádně dobré náladě taky díky dvěma starším studentům, kteří nám s organizací pomohli. Všem touto cestou děkuji.

Alexandra Arencibia


Soustředění ze španělštiny v Osoblaze

Ve dnech 25.-29. 7. se uskutečnilo soustředění ze španělštiny v Osoblaze. Na tomto soustředění jsme se neučili jen španělštinu, ale také jsme hodně sportovali, což znamená, že jsme např. hráli tenis, basketbal, volejbal, a také jsme jezdili na kole a 2x jsme byli u bazénu. Myslím, že když jsme se učili slovíčka ze španělštiny v přírodě, tak jsme si toho zapamatovali mnohem víc, než kdybychom pořád seděli jenom v lavicích ve škole.

Stravovali jsme se tak, že jsme snídali u chatek ve větším altánku, na oběd jsme chodili do místní školy a po obědě jsme si chodili kupovat něco dobrého do obchodu, a na večeři jsme šli zase k altánku.
Na večer jsme si sedli k ohni, občas jsme si opékali marshmallowny nebo špekáčky a chleba a u toho jsme si zahráli soutěž, která se samozřejmě týkala španělštiny.

Bylo to opravdu vydařené soustředění a myslím, že téměř nikomu se z něj nechtělo odjíždět. Bylo by dobré si to zopakovat, ale bohužel už musíme nechat na příští rok zase primánky.

Vojtěch Kuchta, Prima A
 

 

  • Publikováno: 31.8.2011

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba