gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Krajské finále atletického poháru CORNY

Termín konání akce: 24.9.2014

24. září se po vydařeném okresním kole naše chlapecké družstvo zúčastnilo krajského finále atletického poháru CORNY. Finále proběhlo na Tyršově stadionu v Opavě a zúčastnilo se ho 7 vítězných týmů jednotlivých okresů.

V konkurenci silných opavských škol, které se s pravidelností probojují vždy až na republikové finále v Břeclavi, bylo pro naše chlapce velmi těžké umístit se na možných postupových příčkách. Vždyť takové Mendelovo Gymnázium Opava je rok co rok hlavním kandidátem na celkové vítězství v soutěži! I letos tomu nebylo jinak a s výkonem přes 9200 bodů si zajistili přímou účast na republikovém finále. Nicméně pořád se ještě bojovalo o dvě divoké karty, které by týmům zajistily případný postup. Z druhého místa se nakonec radovala MSŠ zemědělská a VOŠ Opava s celkovým bodovým součtem 8537 bodů.

I v takovéto konkurenci se ovšem naši chlapci neztratili a až do konce bojovali o divokou kartu a tím možný postup! Předváděli výborné výkony, překročili magickou hranici 8000 bodů a i přesto jim třetí místo uteklo o pouhých 25 bodů, když se před ně dostala škola SŠPU Opava. Výsledek je to senzační, bramborová medaile sice zamrzí, ale chlapci ukázali, že jako tým jim to klape výborně a příští rok se s nimi musí znovu počítat! Gratuluji.

Tabulka celkového počtu bodů – chlapci, krajské finále
 

Pořadí Škola Body
1 Mendelovo gymnázium Opava 9212
2 MSŠZe a VOŠ Opava 8537
3 SŠPU Opava 8035
4 Gymnázium Olgy Havlové 8011

 

  • Publikováno: 7.10.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba