gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Konference o paliativní péči

V úterý 10. 11. se studenti společenskovědních seminářů zúčastnili studentské konference o paliativní péči, kterou organizovala Obchodní akademie a Vyšší odborná škola sociální v Ostravě – Mariánských Horách.

Cílem konference bylo nejen seznámit mladé lidi s možnostmi péče o umírající u nás i ve světě, přinést informace o hospicovém hnutí, ukázat soudobé pohledy na problematiku eutanázie, ale i motivovat je k aktivnímu podílení se na zlepšování paliativní péče.

Kromě teoretických příspěvků si mohli studenti vyslechnout i vystoupení na zcela konkrétní témata seznamující např. s činností Hospice sv. Lukáše v Ostravě – Výškovicích nebo s výsledky výzkumu mapujícího syndrom vyhoření u hospicových pracovnic. Zajímavým příspěvkem byla jistě i přednáška o kontroverzní postavě dr. Kevorkiana přezdívaného Doktor Smrt praktikujícího eutanázii v USA.

Vybranými tématy tak konference skvěle doplnila výuku ve společenskovědních seminářích, ale i vyvolala v hlavách studentů mnoho otázek týkajících se problémů etických, medicínských, sociálních, právních i ekonomických.

Jana Huvarová

  • Publikováno: 20.11.2009

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba